Κίνα: Πάνω από 5.300 επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης – Το 15% της παγκόσμιας δραστηριότητας

03/10/2025 | 19:50

Ραγδαία ανάπτυξη καταγράφει ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα, με περισσότερες από 5.300 επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται στη χώρα, καταλαμβάνοντας το 15% της παγκόσμιας αγοράς.

Ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην Κίνα σημείωσε σημαντική ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την China Academy of Information and Communications Technology. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο ξεπέρασε τις 5.300, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 15% του παγκόσμιου συνόλου.

Η κεφαλαιοποίηση του κινεζικού τομέα AI ξεπέρασε τα 9 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 105,57 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2024, καταγράφοντας αύξηση 24% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Κίνα έχει αναπτύξει ολοκληρωμένη βιομηχανική αλυσίδα τεχνητής νοημοσύνης, που περιλαμβάνει βασικές υποδομές, αρχιτεκτονική μοντέλων και βιομηχανικές εφαρμογές. Το 2024, οι τομείς αυτοί παρουσίασαν αύξηση 54%, 18% και 13% αντίστοιχα.

Ιδιαίτερη δυναμική σημειώθηκε και στην ενσωμάτωση AI σε έξυπνο λογισμικό κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τεχνολογικά εξελιγμένα οχήματα, υποδεικνύοντας τη ραγδαία διείσδυση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα και τη βιομηχανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική