Κίνα: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών – Φόβοι για μεγάλες καταστροφές

27/05/2025 | 17:11

Μια ισχυρότατη έκρηξη έπληξε ένα εργοστάσιο χημικών στην ανατολική Κίνα, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους και έντονη κινητοποίηση των αρχών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για θύματα.

Σύμφωνα με το ABC News, που επικαλείται το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας, η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης σε εργοστάσιο χημικών στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας.

Από το σημείο ήταν ορατοί πυκνοί μαύροι καπνοί, ενώ το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που έσπασε τα παράθυρα σε αποθήκη σε απόσταση άνω των τριών χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.

Κάτοικος της περιοχής, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του, ανέφερε ότι «το σπίτι μου ταρακουνήθηκε από την έκρηξη. Πήγα στο παράθυρο για να δω τι συμβαίνει και είδα μια ψηλή στήλη καπνού από το σημείο, σε απόσταση μεγαλύτερη των επτά χιλιομέτρων».

Το εργοστάσιο όπου σημειώθηκε το περιστατικό ανήκει στην εταιρεία Gaomi Youdao Chemical Co., η οποία βρίσκεται μέσα σε βιομηχανικό πάρκο στην πόλη Weifang.

Σύμφωνα με τα μητρώα επιχειρήσεων, η εταιρεία παράγει φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες για ιατρική χρήση και απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους, αναφέρει το Reuters.

Οι τοπικές αρχές έχουν στείλει διασώστες στο σημείο, όμως δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη αν υπάρχουν θύματα.

Όπως μετέδωσε η CCTV, περισσότεροι από 230 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή από τις τοπικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ

Grand Hotel – spoiler: Το μεγάλο φινάλε, Αλίκης και Πέτρος συλλαμβάνονται

Πάτρα: “Έφυγε” ο Γιώργος Γεωργαντόπουλος

Πανελλαδικές εξετάσεις: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των βαθμολογιών – Θα ακολουθήσει η κατάθεση των μηχανογραφικών

Γ. Καραμέρος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπουργοί της ΝΔ μοίρασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για ανύπαρκτα «γαλάζια κοπάδια»

Γιατί η σοκολάτα δεν είναι ποτέ 100% και γιατί ίσως αυτό να είναι καλό

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Βανς λέει ότι τα στρατεύματα χρειάζεται να παραμείνουν στο Λος Άντζελες

Ο Τραμπ απορρίπτει τη θέση της επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Γκάμπαρντ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Μικίκια: Οι λουκουμάδες με μέλι & σουσάμι της Θράκης