Κικίλιας για σεισμούς στις Κυκλάδες: Το σύνολο των μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι τώρα είναι προληπτικά

03/02/2025 | 17:38

«Το σύνολο των μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι τώρα είναι προληπτικά» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις δράσεις της Πολιτείας που σχετίζονται με τη σεισμική δραστηριότητα στην Σαντορίνη, την Αμοργό, την Ανάφη και την γύρω περιοχή.

«Έχουν γίνει αυτά που πρέπει σε επιχειρησιακό επίπεδο» από την Πολιτική Προστασία, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αυτοδιοίκηση και τους επιστήμονες μας» τόνισε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «συνεδριάζει πλέον καθημερινά η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, και προτείνει μέτρα. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς, και με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, αυτά τα οποία απορρέουν από την σεισμική δραστηριότητα, η οποία είναι παρατεταμένη, και προσπαθούμε μόνιμα να ενημερώσουμε σωστά». Σήμερα, συνέχισε ο κ. Κικίλιας, «απαιτήθηκαν και (αποστολές μηνυμάτων) “112”, προκειμένου για την Θήρα και τα γύρω νησιά, σε ό,τι έχει να κάνει με μικρές κατολισθήσεις ως συνέπεια της παρατεταμένης σεισμικής δραστηριότητας».

Θα δούμε πώ0ς θα εξελιχθεί το φαινόμενο και επιστημονικά αλλά και στην πράξη, για το τι κάνουμε ως οργανωμένο κράτος και Πολιτική Προστασία για να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας, είπε ο κ. Κικίλιας, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιού. Ο κ. Ψυχογιός δήλωσε ότι παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης του κρατικού μηχανισμού, συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους και τους κάλεσε να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 720 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη – Εξαγγελίες Μητσοτάκη για αξιοποίηση ακινήτων για όσους δεν έχουν σπίτι

ΔΕΘ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Πελετίδη για το 112 – “Νομίζει ότι μπορεί να κάνει αντάρτικο και να έχουμε τραγωδίες όπως στο Μάτι”

Πάτρα: Έκανε… σαματά, ζήτησε και τα ρέστα… από τους αστυνομικούς – Επεισοδιακή σύλληψη

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο στην Ακτή Δυμαίων – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με τραυματισμό νεαρής δικυκλίστριας ΦΩΤΟ

Η λίστα με τους 12.720 οικισμούς που θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια – Ποιοί είναι στην Αχαΐα