Kέικ με ροδάκινα αναποδογυρισμένο

26/06/2022 | 19:38

 

Υλικά

 6 ώριμα, σφιχτόσαρκα ροδάκινα, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια, και στη συνέχεια σε μέτριου πάχους φέτες
 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
 100 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
 1 αυγό
 150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
 80 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
 1 λοβός βανίλιας (τον χαράσσουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια)
 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα. Άλείφουμε όλο το εσωτερικό του ταψιού με 50 γρ. από το λιωμένο βούτυρο
Πασπαλίζουμε με τα 2/3 της καστανής ζάχαρης τον πυθμένα και τα τοιχώματα του ταψιού.
Τακτοποιούμε ακτινωτά τις φέτες ροδάκινου, καλύπτοντας καλά τον πυθμένα, χωρίς κενά. Άν χρειαστεί, στρώνουμε και δεύτερη στρώση από φέτες στον πάτο του σκεύους.
Πασπαλίζουμε με την κανέλα και την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το αυγό με τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Άνακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη λεία.
Όταν περάσει το 15λεπτο ψήσιμο των φρούτων, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για 5 λεπτά κατά μέρος και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το κέικ σε μεγάλη πιατέλα, ώστε να έρθουν στην επιφάνεια τα καραμελωμένα ροδάκινα. Άν θέλουμε, σερβίρουμε το γλύκισμα με παγωτό.

https://www.gastronomos.gr/

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»