Καθαρά Δευτέρα: “Φωτιά” το σαρακοστιανό τραπέζι – Πόσο θα πληρώσουμε τη λαγάνα, την ταραμοσαλάτα και τον χαλβά

21/02/2023 | 19:12

Ακριβότερο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι το σαρακοστιανό τραπέζι φέτος, καθώς τόσο η τιμή της λαγάνας όσο και του χαλβά, αλλά και του ταραμά θα είναι αρκετά υψηλότερη από τη συνηθισμένη.

Σύμφωνα με το Mega, η τιμή της λαγάνας θα κινηθεί από 3,5 έως 5 ευρώ, ενώ πέρυσι η τιμή της “άγγιζε” τα 3,5 ευρώ και δύο χρόνια πριν η ανώτατη τιμή της δεν ξεπερνούσε τα 3 ευρώ. Ακόμα και οι ίδιοι οι αρτοποιοί προβλέπουν ότι η τιμή της δύσκολα μπορεί να συγκρατηθεί.

Οι επιχειρηματίες επικαλούνται το ενεργειακό κόστος και αυτό των πρώτων υλών που σε ένα χρόνο αυξήθηκε ακόμα και 100%.

“Αν υπολογίσουμε ότι είχε 10 με 12 ευρώ το σακί το αλεύρι πέρσι κι έχει φέτος 22 με 24, κι όλες οι πρώτες ύλες, τα σουσάμια, η ενέργεια, έχουν ανέβει… έχουν ακριβύνει όλα. Τι να κάνω εγώ τώρα;”, δήλωσε ο Παναγιώτης Σαχινίδης , ο πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών.

Ο πατροπαράδοτος χαλβάς θα κοστίσει, φέτος, από 6,5 έως 15 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα και τις γεύσεις, ο άσπρος ταραμάς έχει πια ξεφύγει, φτάνοντας στα 17 ευρώ το κιλό ενώ η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5 ευρώ το κιλό.

Την Τετάρτη το “καλάθι της Σαρακοστής”

Την ερχόμενη Τετάρτη, πάντως, θα βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ το καλάθι της σαρακοστής με προϊόντα νηστίσιμα, και θα διατηρηθεί μέχρι και τη μεγάλη εβδομάδα.

Θα περιλαμβάνει χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και κατεψυγμένα θαλασσινά με δυο τουλάχιστον είδη σε κάθε σούπερ μάρκετ.

Πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο πασχαλινό καλάθι, το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής