Κατερίνα Σίμου: Συνάντηση για το θέμα ανέγερσης νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στα Καμίνια

10/05/2024 | 16:14

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αυτεπιστασίας, Κατερίνα Σίμου, συναντήθηκε σήμερα (Παρασκευή 10 Μάη) με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καμινίων Ιωάννη Πανίτσα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θεριανού και εκπαιδευτικό Άγγελο Γκουντάνη και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καμινίων, Νικόλαο Θεοδωρόπουλο, για το ζήτημα της ανέγερσης νέου Δημοτικού Σχολείου στα Καμίνια.

Η κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου αποτελεί πάγιο αίτημα όχι μόνο της σχολικής κοινότητας και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της Δημοτικής Αρχής, δεδομένου ότι το υφιστάμενο κτίριο και οι προσωρινοί οικίσκοι δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες των μαθητών που έχουν αυξηθεί αριθμητικά. Τόσο ο Διευθυντής, όσο και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων τόνισαν την αναγκαιότητα της δημιουργίας νέου σχολείου και θα συνεχίσουν να διεκδικούν την κατασκευή του. 

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας έχοντας ως προτεραιότητά της τα παιδιά και τη μόρφωσή τους, σε ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, συνεχίζει τη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων και την ολοκλήρωση του τεχνικού φακέλου που πρέπει να διαβιβαστούν στην ΚΤΥΠ Α.Ε, ώστε να διαμορφωθούν οι μελέτες κατασκευής του σχολείου.  

Το Δημοτικό Σχολείο Καμινίων, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου, το 10ο ΓΕΛ, καθώς και τα Ειδικά Σχολεία έχουν ενταχθεί στη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. 

 

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης