Καταργείται η έκπτωση 50% για τις κλήσεις της Τροχαίας που πληρώνονται σε 10 ημέρες – Τι θα ισχύει

04/12/2017 | 19:43

Καταργείται με τον νέο ΚΟΚ η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου. Παράλληλα με τον νέο ΚΟΚ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα. Επίσης θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά. Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (π.χ. μούντζες) από επαγγελματίες οδηγούς. Για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που σχεδιάζει, ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε το απόγευμα τους επικεφαλής των δανειστές. Πάντως, οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η συνάντηση Σπίρτζη – δανειστεών αφορούσε στο θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.
Επίσης ο κ. Σπίρτζης τούς ενημέρωσε για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα “επικοινωνούν” μεταξύ τους.
Επίσης, ο υπουργός διευκρίνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.
Πηγή: enikonomia.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Φ. Ζαΐμης στην εκδήλωση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος για το νερό 

Κηδεύονται την Τρίτη

Δήμος Πατρέων: Απάντηση στον Ιάσονα Φωτήλα

Σκληρή ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Το βίντεο με τα όσα εμετικά έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος»

Πάτρα: Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό …έφυγε μόνο του και “καρφώθηκε” σε δέντρο – ΦΩΤΟ

Πανελλήνιες 2025: Oι απαντήσεις στα Μαθηματικά από το φροντιστήριο “Επιλογή Γνώσης”

Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας

Πανελλήνιες 2025: Oι απαντήσεις στη Βιολογία από το φροντιστήριο “Επιλογή Γνώσης”