Κασσελάκης για Μέση Ανατολή: Καταδικάζω την επίθεση – Συντάσσομαι με τη στάση του Μπάιντεν που λέει ότι δεν θα υποστηρίξει την ισραηλινή αντεπίθεση

14/04/2024 | 18:18

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσσελάκης παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, μετά τη χθεσινή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ’ εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί – μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν». Στην ίδια ανάρτηση τονίζει ότι καταδικάζει  χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού».

Ταυτόχρονα, όπως λέει, ο ίδιος συντάσσεται με τη στάση του αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαμήνυσε πως ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ’ εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί – μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν.

Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού.

Οι 🇺🇳 & 🇪🇺 πρέπει να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλίσουν μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα.

Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε διαρκή κατάπαυση του πυρός:
α) Με την επιστροφή όλων των ομήρων
β) Χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση
γ) Με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
δ) Με σημαντική ενίσχυση της ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τον λαό της Γάζας
ε) Με μια μόνιμη λύση ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα.

Πρώτη προτεραιότητα, η ανθρώπινη ζωή. Η προστασία των αμάχων, με στόχο μία ανθεκτική ειρήνη στην περιοχή.

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται