Κάννες 2025: Η πρωτοεμφανιζόμενη Νάντια Μελιτί κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας

24/05/2025 | 21:53

Η Γαλλίδα Νάντια Μελιτί απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τον ρόλο της στην ταινία «Η μικρή αδελφή» (La petite dernière) της Χαφσιά Χερζί στο Φεστιβάλ των Καννών.

Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση της 23χρονης Μελιτί στον κινηματογράφο, σε μια μεταφορά του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της Φατιμά Νταάς. Η ηθοποιός, που είναι ακόμη φοιτήτρια, υποδύεται στην ταινία τη 17χρονη Φατιμά, μια έφηβη μουσουλμάνα που αναζητά τη θρησκευτική, σεξουαλική και ανθρώπινη ταυτότητά της και ανακαλύπτει την ομοφυλοφιλία της.

Κάννες 2025: Η πρωτοεμφανιζόμενη Νάντια Μελιτί κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας

Νάντια Μελιτί

«Όταν διάβασα το βιβλίο, αμέσως ταυτίστηκα με την ιστορία επειδή με άγγιξε βαθιά. Αυτός ο αγώνας χειραφέτησης επίσης. «Ταυτίστηκα πολύ μαζί της (…) λόγω του περιβάλλοντός της και της κοινωνικής προέλευσής της», είχε δηλώσει η Μελιτί στο Γαλλικό Πρακτορείο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

«Η μητέρα μου είναι μετανάστρια, είμαι αλγερινής καταγωγής. Έχω και εγώ αδελφές. Και μέσω των σπουδών μου (…) βίωσα αυτή τη διανοητική χειραφέτηση», είπε η πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός.

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: 53χρονος “έφυγε” στη δουλειά του

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

57χρονος νεκρός σε κυνήγι αγριογούρουνου – Πυροβολήθηκε από άλλο κυνηγό από τον Πύργο

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νέοι, που είχαν προφυλακιστεί για την φωτιά στο Γηροκομειό