Καλοκαιρινός καιρός με αφρικανική σκόνη σήμερα στην Πάτρα

Καλοκαιρινός και με την αφρικανική σκόνη παρούσα θα είναι ο καιρός την Κυριακή (16.03.2025), με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Κρήτη. Όμως, δεν θα κρατήσει πολύ αυτό το πρόωρο καλοκαιράκι, αφού τα επόμενα 24ωρα έρχεται βαρυχειμωνιά.

Ο ζεστός καιρός της Κυριακής θα συνοδευτεί και από την αφρικανική σκόνη με την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα να είναι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Μάλιστα, οι συγκεντρώσεις σκόνης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 μg/m³ κοντά στην επιφάνεια.

Συγκεκριμένα συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με το AtmoHub.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει «το φαινόμενο εντείνεται.σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου, οι συγκεντρώσεις σκόνης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 μg/m³ κοντά στην επιφάνεια».

Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας παρακολούθησης της ατμόσφαιρας του προγράμματος Copernicus, επηρεάζονται ιδιαίτερα οι περιοχές της Δυτ. Ελλάδας , Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Ακόμη, σύμφωνα με το AtmoHub ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στις ευπαθείς ομάδες, παιδιών, ηλικιωμένων και ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα.

Καλοκαιρινός καιρός με αφρικανική σκόνη σήμερα στην Πάτρα

Από την Τρίτη (18.03.2025) χαλάει, όμως, ο καιρός με τη θερμοκρασία να κάνει «βουτιά» 15 βαθμών Κελσίου, ενώ θα εκδηλωθούν έντονες βροχοπτώσεις ή και χιόνια (!) σε ορεινές περιοχές.

Το φαινόμενο, πάντως, δεν είναι πρωτοφανές, όπως εξηγεί ο διευθυντής της ΕΜΥ, μετεωρολόγος Θεόδωρος Κολυδάς, αν και συνήθως ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή εμφανίζονται το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου και όχι το δεύτερο.

ΕΜΥ: Ο καιρός της Κυριακής 

Στην Πάτρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με διαστήματα συννεφιάς και την θερμοκρασία να φθάνει τους 24-25 βαθμούς.

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αναμένονται στα βορειοδυτικά και τη Μακεδονία, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα δυτικά και βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 23 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5, στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Τοπικοί όμβροι είναι πιθανόν να εκδηλωθούν το μεσημέρι-απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο