“Καλλίπολις”: Θεματικό εργαστήριο για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, με τίτλο «Η συνταγή της φιλίας»

24/02/2026 | 18:14

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (Ε.Ο.Π.Α.Ε.), διοργανώνει θεματικό εργαστήριο για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, με τίτλο «Η συνταγή της φιλίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, ώρες 10:00–12:00 π.μ.

Η φιλία αποτελεί βασικό στοιχείο της συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών. Μέσα από τις σχέσεις με συνομηλίκους, τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να σέβονται τη διαφορετικότητα και να διαχειρίζονται συναισθήματα και συγκρούσεις. Το εργαστήριο στοχεύει στο να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τι ενισχύει και τι αποδυναμώνει μια φιλία, μέσα από βιωματικές και ομαδικές δραστηριότητες.

Στόχοι του εργαστηρίου:

  • Κατανόηση των στοιχείων που «χτίζουν» και αυτών που «χαλάνε» μια φιλική σχέση
  • Ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της ικανότητας κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων συνεργασίας και θετικής επικοινωνίας

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» (Ν.Ε.Ο. Πατρών–Αθηνών 35, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου, 1ος όροφος). Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδι ρόλων και ομαδικές ασκήσεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να αλληλοεπιδράσουν και να πειραματιστούν με τρόπους δημιουργίας υγιών και υποστηρικτικών σχέσεων, σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/14-hB-4SbvnIUJwVAJk0S9qe_N5UwXur0PAy2fvDJ8t8/edit

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00, υπεύθυνη κα Σπυριδούλα Μπεκίρη, Κοινωνιολόγος MSc ή στο email: [email protected] .

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο μαθήτρια κατά τη διάρκεια εκδρομής

Πάτρα: Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο-Μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά

Μιντιλόγλι Πατρών: Τρακτέρ έμεινε χωρίς φρένα και βρέθηκε στην …είσοδο σχολείου, η καρότσα έπεσε πάνω σε περιπολικό (ΦΩΤΟ)