Κακοκαιρία στη Γαλλία: Τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα

21/10/2021 | 21:36

Τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη βόρεια Γαλλία ενώ η κυκλοφορία των τρένων αποκαθίσταται σταδιακά.

Η ηλεκτροδότηση έχει επανέλθει σε πάνω από το 50% των 250.000 νοικοκυριών που βυθίστηκαν στο σκοτάδι σήμερα το πρωί, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία ηλεκτρισμού στη Γαλλία Enedis.

Σχεδόν «4.000 τεχνικοί και εργαζόμενοι των εταιρειών παρόχων υπηρεσιών βρίσκονται επί ποδός», συμπλήρωσε η Enedis.

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο, «εκατοντάδες περιστατικά» σημειώθηκαν «με πτώσεις δέντρων, κλαδιών και διαφόρων αντικειμένων (ένα τραμπολίνο, μουσαμάδες, λαμαρίνες κ.α), που ξηλώθηκαν και πέταξαν μακριά καταλήγοντας σε ράγες ή σε αλυσοειδείς γραμμές επαφής», σύμφωνα με τη SNCF, τη γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων.

Η κυκλοφορία εντούτοις βελτιώνεται στις πλέον πληγείσες περιοχές (Νορμανδία, Ο ντε Φρανς, Ιλ ντε Φρανς, Λωραίνη και Καμπανία Αρδένες), διευκρίνισε η SNCF στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην Ιλ ντε Φρανς, τα προβλήματα που καταγράφονταν το πρωί στα δρομολόγια του προαστιακού με προορισμό το Παρίσι αποκαθίστανται σταδιακά.

Η καταιγίδα Ορόρ (“Aurore” – αυγή), που σαρώνει τη βόρεια Γαλλία από χθες το απόγευμα μετατοπίστηκε προς το ανατολικό τμήμα της χώρας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και πλήττει ήδη τη Γερμανία.

Ριπές ανέμων ταχύτητας 175χλμ/ώρα καταγράφηκαν στο Φεκάμπ (Σεν Μαριτίμ), 143 χλμ/ώρα στο Γκρανβίλ (Μάγχη), 134 χλμ/ώρα στο Ιλ ντε Κρουά (Μορμπιάν) και 109 χλμ/ώρα στο Παρί Μονσουρί, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας Météo France.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής