Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: «Προσοχή για έντονες καταιγίδες απόψε»

16/11/2022 | 16:02

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Ο καιρός θα χαλάσει κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για αρκετά έντονες καταιγίδες απόψε το βράδυ. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν, όμως, και στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τον ίδιο.

 

Σε ανάρτησή του για την επερχόμενη κακοκαιρία, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

 

«Λίγο προσοχή για καλό και για κακό απόψε το βράδυ κυρίως στο βόρειο Ιόνιο (Κέρκυρα, Παξούς και παράκτια τμήματα της Ηπείρου) καθώς δεν αποκλείεται οι καταιγίδες που αναμένονται κυρίως κατά τη διάρκεια των βραδινών – νυχτερινών ωρών εκεί να είναι αρκετά έντονες!!!

Λεπτομέρειες για τις βροχές και καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα στο αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 σε νέα ώρα το απόγευμα ΔΕΥ – ΠΑΡ 17:45 και 22:00.

 

Ο καιρός της Πέμπτης

Αύριο, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από 9 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς), 12 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 16 βαθμούς), 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 25 βαθμούς Κελσίου), 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

 

ΠΗΓΗ

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης