Καιρός: Πρώτα 30άρια με αφρικανική σκόνη και λασποβροχές και μετά come back του χειμώνα

10/03/2025 | 09:34

Προχωρημένη άνοιξη από Δευτέρα έως Πέμπτη, αρχές καλοκαιριού και Ιούνιο αντί για Μάρτιο θα θυμίζει από Παρασκευή μέχρι Κυριακή στη χώρα μας, με εντυπωσιακή άνοδο της θερμοκρασίας με τιμές που θα κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα έως και 10-12° πιο πάνω, λασποβροχες Τετάρτη βράδυ και Πέμπτη με τη μορφή περάσματος σε Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, τοπικές λασποψιχαλες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά χωρίς τίποτα το αξιόλογο, αραιές νεφώσεις όλες τις προσεχείς ημέρες με πολλά ωστόσο διαστήματα ηλιοφάνειας, θυελλώδεις θερμοί νοτιάδες όλη την εβδομάδα στα 5-6 και στα πελάγη σε Ιόνιο και Αιγαίο στα 7-8 μποφόρ, σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης από Τρίτη μέχρι Κυριακή (Πέμπτη με Σάββατο θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες με έντονη θολούρα), επεισόδιο που είναι ικανό να δημιουργήσει προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες, (οπότε μέτρα προφύλαξης σε ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα είναι απαραίτητο να παρθούν).

Η θερμοκρασία Δευτέρα έως Τετάρτη θα φτάνει τους 18-24°, την Πέμπτη ανεπαίσθητα θα πέσει ο υδράργυρος στα ΒΔ, στην υπόλοιπη χώρα χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην Κρήτη έως 26-27°. Παρασκευή και Σαββατοκύριακο αναμένεται και νέα πιο αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας 22-26° στα ηπειρωτικά τοπικά και λίγο παραπάνω σε δυτικά και νότια ηπειρωτικά, ενώ στην Κρήτη λόγω του καταβατη Νοτιά θα έχουμε εκτόξευση του υδραργύρου και πάνω από 30° τοπικά στη βόρεια Κρήτη μπορεί να παρατηρηθουν θερμοκρασιακές τιμές 32-33° ίσως σε πολύ τοπικό επίπεδο ακόμα και 34°.

Καιρός: Πρώτα 30άρια με αφρικανική σκόνη και λασποβροχές και μετά come back του χειμώνα

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από τις 17 του μήνα και ύστερα αναμένουμε αισθητοτατη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και στροφή των ανέμων σε ισχυρούς βοριάδες που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα από σκόνη και θολούρα φέρνοντας ξανά την καθαρή διαύγεια και την ορατότητα στη χώρα μας ίσως και κάποια φαινόμενα που θα τα δούμε εν ευθετω χρόνω. Έτσι μεγάλες καιρικές εναλλαγές μας φέρνει ο φετινός Μάρτης!

Τέλος, να τονίσουμε κάτι ότι σε περιοχές που το επεισόδιο σκόνης θα είναι έντονο και θα κρύβεται ο ήλιος η θερμοκρασία δεν θα ανεβαίνει τόσο -αλλά η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτικη ειδικά στα αστικά κέντρα- σε σχέση με άλλα σημεία ακόμα και κοντινά που μπορεί να είναι πιο αραιές οι συγκεντρώσεις σκόνης και ο ήλιος να κάνει πιο δυναμική εμφάνιση σε συνδυασμό με τον καταβατη νοτιά σε κάποια σημεία της χώρας μας θα εκτοξεύει σε εκείνα τα σημεία τον υδράργυρο.

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο