Καιρός: Πού έδειξε ο υδράργυρος έως και 12 βαθμούς υπό το μηδέν

01/01/2026 | 17:26

Πρωτοχρονιά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενώ οι χιονοπτώσεις περιορίζονται στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Κι ενώ «το έστρωσε» στην Ιπποκράτειο Πολιτεία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος που λόγω χιονόπτωσης είχε κλείσει από το ύψος του τελεφερίκ.

Στη Βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος υποχώρησε έως και τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Με παγωνιά έκανε ποδαρικό το 2026 στη Δυτική Μακεδονία όπου καταγράφονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στην κατάψυξη η πόλη της Κοζάνης με -8, ενώ στην Γαλατινή το θερμόμετρο έδειχνε -12 την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το πρωτοχρονιάτικο έθιμο των Γκδουνάδων και των Μπουμπουσαριών.

Στα νησιά του Αιγαίου και τις Κυκλάδες οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα παραμείνουν χαμηλές, κοντά στους 6 βαθμούς Κελσίου, με ισχυρούς βοριάδες που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Οι ασθενείς χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά τόπους, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ μείον 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)