Καιρός – Meteo: Το θερμόμετρο «τρελάθηκε» τον Σεπτέμβριο – Πτώση 13 βαθμών μέσα σε 48 ώρες

02/10/2021 | 13:58

Απότομες ήταν οι μεταβολές του καιρού τον φετινό Σεπτέμβριο, αφού σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκε σημαντική πτώση και άνοδος της θερμοκρασίας με αντίστοιχα φαινόμενα (βροχές, καταιγίδες). Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, σε ορισμένες περιπτώσεις η άνοδος ή η πτώση της θερμοκρασίας σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών ξεπέρασε τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία του καιρού σε 53 μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr κυμάνθηκε πολύ κοντά στο μέσο όρο της δεκαετίας 2010-2019, αν και η τελευταία δεκαετία αναφοράς ήταν αρκετά θερμότερη από τις προηγούμενες δεκαετίες.

meteo.jpg

Στη Βόρεια Ελλάδα, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου εκτός της Κρήτης ο μέσος όρος των μεγίστων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα (έως 0,5°C χαμηλότερα). Μόνο στη Θράκη η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλότερη (π.χ. έως και 1,7°C κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές στην Αλεξανδρούπολη), κυρίως λόγω του ιδιαίτερα ψυχρού διαστήματος το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

Αντίθετα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, η υψηλή θερμοκρασία μεταξύ 15 και 21 Σεπτεμβρίου αντιστάθμισε το σχετικά ψυχρό πρώτο μισό του μήνα, καθώς οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας ξεπέρασαν τους 35°C, ήσαν δηλαδή έως και 8°C υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ

Μελιτζάντες φούρνου τύπου Parmigiana

Στα Καλάβρυτα η Νέα Αριστερά

Eurovision – Η περσινή εκπρόσωπος του Ισραήλ για τη Μαρίνα Σάττι ένα χρόνο μετά: «Ήταν η πιο σιχαμένη απ’ όλους»

Πυρκαγιά σε δάσος της Αρχαίας Ολυμπίας

Πινακίδες

Ζέκα: «Κρεμάει» τα παπούτσια του ο αρχηγός του Παναθηναϊκού

Πάρτι για τον Άρη, 4-2 τον Αστέρα Τρίπολης