Καιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται μπόρες και ισχυροί άνεμοι

28/07/2025 | 17:10

Έρχεται επιτέλους η οριστική υποχώρηση του καύσωνα που ταλαιπώρησε τη χώρα μας τις περασμένες ημέρες. Ήδη μάλιστα στη δυτική Ελλάδα η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά, ενώ σταδιακή υποχώρηση της ζέστης παρατηρείται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η επικράτηση των δυτικών ανέμων, οι οποίοι έχουν πάρει την θέση των ισχυρών βοριάδων των προηγούμενων ημερών, φέρνει το τέλος του καύσωνα ύστερα από πολλές μέρες. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 6 μποφόρ σε περιοχές όπως η νότια Πελοπόννησος, η Κρήτη και ο Κορινθιακός.

Στη συνέχεια οι Κυκλάδες διατηρούν τη δροσιά τους με 32–33 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά, σε περιοχές όπως το Άργος και η Λάρισα, η θερμοκρασία φτάνει σήμερα (28.07.2025) έως και τους 39°C, δηλαδή ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τις ακραίες τιμές της προηγούμενης εβδομάδας.

Έρχονται κεραυνοί και χαλαζοπτώσεις

Απόψε από τα μεσάνυχτα και μετά αναμένονται τοπικές βροχές στην Ήπειρο, φαινόμενο που ενδέχεται να επαναληφθεί και το ξημέρωμα της Τρίτης.

Η πιο αισθητή αλλαγή, όμως, αναμένεται την Πέμπτη, όταν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν εξασθενημένα και την Παρασκευή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Συγκεκριμένα δεν προβλέπεται νέα θερμή εισβολή τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Ο καιρός θα παραμείνει πιο ήπιος, με φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η επιστροφή των βοριάδων στο Αιγαίο, με πιο σταθερό μελτέμι.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου Κώστα-Έκλεισαν τη Γούναρη συγγενείς και φίλοι του-Συνθήματα και λουλούδια στο κέντρο που έγινε ο φόνος-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ