Καιρός με δύο πρόσωπα: 35 βαθμοί το Σάββατο και βροχές την Κυριακή μαζί με αφρικανική σκόνη

Οι νότιοι άνεμοι που επικρατούν στην Ελλάδα ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία αναμένεται να σκαρφαλώσει μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου αύριο Σάββατο για να πέσει την Κυριακή όπου σε αρκετές περιοχές της χώρας θα βρέξει.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα κορυφωθούν αύριο Σάββατο στα δυτικά και νότια της χώρας. Σταδιακά, η σκόνη θα μετατοπιστεί ανατολικότερα, με αποτέλεσμα την Κυριακή να επηρεάζεται κυρίως η ανατολική και νότια χώρα. Από τη Δευτέρα, οι άνεμοι βόρειων διευθύνσεων θα περιορίσουν τη μεταφορά σκόνης στα νοτιοανατολικά και θα συμβάλουν στην απομάκρυνσή της.

Το Σάββατο ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στην Κρήτη μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου ενώ τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν το μεσημέρι στη Μακεδονία, τα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα το βράδυ στη Θεσσαλία και τη Θράκη θα σταματήσουν, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6, πρόσκαιρα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 και κατά τόπους τους 33 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα τους 31 με 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στη βόρεια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς.

protothema.gr

Croque madame με κρουασάν

Ανοιξιάτικη αποτοξίνωση: Τροφές που καθαρίζουν τον οργανισμό και χαρίζουν ενέργεια

Αξίζει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση;

Γιορτή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για την επιτυχία της Klavdia στη Eurovision

Κατοικίδιο και τρίτη ηλικία: Με ποιον τρόπο ένας σκύλος ή μια γάτα μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ηλικιωμένου

Ερντογάν σε Σάντσεθ: Σημαντικό βήμα οικοδόμησης εμπιστοσύνης οι συνομιλίες για την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη

Γιασικεβίτσιους: «Κάναμε ακριβώς ότι δεν είχαμε κάνει πέρυσι στο Βερολίνο»

Πάτρα: Συνάντηση συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ με τον Κ. Πελετίδη