Καιρός: Λιγότερες βροχές και ηπιότερες κακοκαιρίες το φετινό φθινόπωρο

02/09/2025 | 18:26

Ηπιότερο θα είναι το φετινό φθινόπωρο, με λιγότερες βροχοπτώσεις και υψηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τις εποχικές προγνώσεις του καιρού από 8 μετεωρολογικά κέντρα, που δίνει στη δημοσιότητα ο Γιώργος Τσατραφυλλιάς.

Ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει ότι στην ανατολική και την νότια Ελλάδα θα σημειωθούν λιγότερες βροχοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί κατά 1 βαθμό υψηλότερη σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα και οι θάλασσες θα είναι πιο ζεστές. «Υπάρχει τάση για λιγότερες και πιο ήπιες κακοκαιρίες», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στα social media.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Αναλυτικά, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει στην ανάρτησή του τα εξής:

«”Σήμα για πιο ζεστό Φθινόπωρο και με λιγότερες βροχοπτώσεις δίνουν τα αριθμητικά μοντέλα…”

Καλημέρα!

Τι δείχνουν οι εποχικές προγνώσεις από 8 μετεωρολογικά κέντρα για το φετινό Φθινόπωρο στην Ελλάδα; Επιγραμματικά:

Οι βροχοπτώσεις θα είναι λιγότερες στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

H Θερμοκρασία θα είναι πιο υψηλή κατά περίπου 1 βαθμό σε σχέση με τα κανονικά.

Υπάρχει τάση για λιγότερες και πιο ήπιες κακοκαιρίες.

Αυξημένη πιθανότητα για πιο ζεστές θάλασσες σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα.Δεδομένου της ενίσχυσης του μηχανισμού εξάτμισης από την εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται η εμφάνιση ισχυρών βαρομετρικών χαμηλών.

Οι εποχικές προγνώσεις δεν θα πρέπει να θεωρούνται απόλυτες αλλά να αντιμετωπίζονται με μια δόση επιφύλαξης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι στερούνται αξίας ή ότι δεν μπορούν να βελτιωθούν στο μέλλον.»

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική