Καιρός: Έρχεται νέος «μίνι» καύσωνας με 37άρια και ισχυρούς ανέμους

25/08/2025 | 09:42

Με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους θα «φύγει» ο Αύγουστος, αφού κατά την τελευταία του εβδομάδα, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37 βαθμούς, ενώ εντονότερο θα είναι το φαινόμενο του μίνι καύσωνα την Πέμπτη.

Από σήμερα Δευτέρα, ξεκινάει το κύμα του «μίνι καύσωνα», ενώ βοριάδες θα πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα οι άνεμοι, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, θα διατηρηθούν στα 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν να ενισχυθούν λίγο περισσότερο την Πέμπτη, χωρίς όμως να ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ.

Παράλληλα, τοπικές, σύντομες μπόρες θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και την Ήπειρο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει φυσιολογική για την εποχή, με μία μικρή άνοδο από την Πέμπτη και μετά, όταν το θερμόμετρο τοπικά θα αγγίξει τους 35 – 36°C, χωρίς ωστόσο να αναμένονται ακραία φαινόμενα ή καύσωνας.

Σήμερα, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Δευτέρα (25/08)
Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πάτρα: Η ανήλικη τα “έτσουζε” και οι υπεύθυνοι του καταστήματος βρέθηκαν με χειροπέδες

Ο δρόμος-καρμανιόλα: Ο 25χρονος Αλέξανδρος από την Πάτρα “έσβησε” επί τόπου στο τροχαίο! – 4 νεκροί σε 6 μήνες!

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας ανάμεσα σε ανήλικους-Ο ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι-Συνελήφθη ο δράστης

Με υπερηφάνεια η μεγάλη παρέλαση για το έπος της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα-ΔΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Pink the city 2025: Η παρουσία της 6ης ΥΠΕ με το πρόγραμμα “EUCanScreen” – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Οι μαθητές τίμησαν την Εθνική Επέτειο – Κατέθεση στεφάνων στην πλ. Όλγας ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ματαιώθηκε το μαθητικό πάρτι με άφθονο αλκοόλ σε κλαμπ, μετά το ρεπορτάζ του tempo24