Καιρός: «Επίμονος καύσωνας με ουρά» – Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία σε Αιτωλοακαρνανία και Μεσσηνία

Ο παρατεταμένος καύσωνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις θερμοκρασίες… Σαχάρας να χτυπούν ολόκληρη τη χώρα και την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Ο καύσωνας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια θα δώσει θερμοκρασίες μέχρι και 44 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της χώρας. Επισημαίνει μάλιστα ότι οι άκρως υψηλές θερμοκρασίες θα κρατήσουν ως την Κυριακή (27.07.2025) χαρακτηρίζοντας τον καύσωνα «επίμονο και με ουρά».

Ο υδράργυρος θα απογειωθεί σε Μεσσηνία και Αιτωλοακαρνανία με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 42-44 βαθμούς Κελσίου.

Καμίνι θα είναι Λακωνία και Θεσσαλία (41-43 βαθμούς Κελσίου) και θα ακολουθήσουν η Αττική, το Κιλκίς, οι Σέρρες,  η Πέλλα και Έβρος με 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Αναφέρει επίσης ότι οι θερμοκρασίες επηρεάζονται από το πεδίο των ανέμων, την τοπογραφία της περιοχής και την κίνηση της θερμής μάζας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Επίμονος καύσωνας με ουρά….”

Καλό μεσημέρι!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα στη χώρα μας που επηρεάζει όλη τη Βαλκανική. Η διάρκειά του φαίνεται να κρατά μέχρι και την Κυριακή 27/7 κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.

Από την Τετάρτη  μέχρι το Σάββατο το θερμοκρασιακό ταβάνι θα φτάσει τους 43 με 44 βαθμούς.

Στην πρωτή γραμμή  υψηλών θερμοκρασία θα βρεθεί η Μεσσηνία και η Αιτωλοακαρνανία (42-44)

Στη δεύτερη γραμμή θα βρεθεί , η Λακωνία και η Θεσσαλία  (41-43)

Ακολουθούν Αττική, το Κιλκίς, οι Σέρρες,  η Πέλλα και Έβρος (41-42),  Φθιώτιδα,  Κρήτη και  Δωδεκάνησα (40-41).

Οι παραπάνω θερμοκρασίες επηρεάζονται  από  το πεδίο των ανέμων, την τοπογραφία της περιοχής και την κίνηση της θερμής μάζας και ενδέχεται να μεταβληθούν (1-3 βαθμούς).

Υ.Γ :Επιμένει η τάση αποκλιμάκωσης από το τέλος της εβδομάδας.

ΠΗΓΗ

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Εκατοντάδες στην κηδεία του Γιάννη Πανίτσα! Το συγκινητικό βίντεο

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και της μνήμης του Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους και τον έσπασαν στο ξύλο

Πάτρα: Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τον αείμνηστο Ανδρέα Αποσκίτη! Καταψήφισε η Δημοτική Αρχή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Αγωνία για τον ψαροντουφεκά που χάθηκε στην θάλασσα του Ρίου – Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες