Καιρίδης: «Υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ του ’23 που προτίμησαν να μείνουν σπίτι τους»

10/06/2024 | 21:32

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μίλησε στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τα αποτελέσματα της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

Αναφερθείς στο ποσοστό που κατέκτησε η κυβέρνηση, όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η ΝΔ δεν πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει σχολίασε ο υπουργός:

«Υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ του ’23 που προτίμησαν να μείνουν σπίτι τους. Πολλοί από αυτούς δεν πήραν στα σοβαρά τις εκλογές, δεν καταφέραμε να τους πείσουμε για το κρίσιμο διακύβευμα. Υπάρχουν κι αυτοί – που δεν πρέπει να τους προσπερνάμε – που έστειλαν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα: έμειναν σπίτι τους λόγω δυσαρέσκειας και ζητημάτων που έχουν από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική».

Ταυτόχρονα η κ. Καιρίδης τόνισε ότι δεν ανατράπηκαν οι πολιτικοί συσχετισμοί. «Η ΝΔ παραμένει μακράν το πρώτο κόμμα», συμπλήρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ενώ ερωτηθείς ο Δημήτρης Καιρίδης για τις πολιτικές εξελίξεις που δρομολογήσαν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών σε ευρωπαϊκό επίπεδο εκτός από το εγχώριο απάντησε:

«Η Γαλλία είναι μια ειδική περίπτωση και εκεί τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Η Γαλλία έχει δώσει τον τόνο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις κι έχουμε πρόωρες εκλογές στις οποίες κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη». Παράλληλα, ο κ, Καιρίδης θέλησε να τονίσει ότι σε πολλές χώρες η Ακροδεξιά υπέστη δεινή ήττα, όπως η Πορτογαλία.

Δυτ. Ελλάδα: Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο 51χρονης γνωστής γιατρού

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Αποσκίτης, η οικογένεια προχωρά σε δωρεά οργάνων

Πάτρα: Φωτιά στο Παναχαϊκό – Σηκώθηκαν 5 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Γαβριλόπουλος

Πάτρα: Γυναίκα παρασύρθηκε από ΙΧ την στιγμή που περνούσε το δρόμο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αστυνομικός χτύπησε με το αυτοκίνητο τον αδερφό του και μετά του επιτέθηκε με σιδερολοστό

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη Δυτ. Ελλάδα – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο

Αχαΐα: Μπετονιέρα έπεσε από γέφυρα στο Βασιλικό (ΦΩΤΟ)