Κ. Σβόλης: Η  θέση μας  για τη διέλευση του τρένου παραμένει αταλάντευτη

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Πάτρα Ενωμένη-Κώστας Σβόλης” αναφέρεται ότι: Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων συνεχίζει να ολισθαίνει στον δρόμο του ψεύδους, της τοξικότητας    και της διαστρέβλωσης.

Αδυνατούν, κάποιοι,  να μας ερμηνεύσουν και τους προτρέπουμε να μην  το προσπαθούν γιατί εκθέτουν τον Δήμαρχο Πατρέων και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων. Τον εαυτόν τους τον έχουν εκθέσει, ήδη, σε υπερθετικό βαθμό.

Η στάση μας για τη διέλευση του τρένου ήταν και είναι, εξαρχής,  αταλάντευτη.

Έχουμε ταχθεί υπέρ του  σχεδίου της υπογειοποίησης 5,2 χιλιομέτρων που έχει προταθεί. Επιπλέον, έχουμε την άποψη ότι δικαιούμαστε, ως τρίτη πόλη, την ευρωπαϊκή και κρατική χρηματοδότηση που εξασφάλισε η Θεσσαλονίκη (κατασκευή  Μετρό), σε αντιστοιχία με τον πληθυσμό. Αξίζουμε και δικαιούμαστε  το 20% της χρηματοδότησης του έργου της Θεσσαλονίκης.

Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι δύσκολο εγχείρημα και θα πρέπει να επιμείνουμε. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται, συνεχώς, θεσμική ενημέρωση και ομοφωνία από όλους τους φορείς της πόλης μας.

Μόνο σε οριστική και αναπόδραστη ευρωπαϊκή άρνηση  θα πρέπει να τεθεί, εκ νέου,  θέμα συζήτησης για τον τρόπο  διέλευσης  του τρένου.

Το τρένο είναι συνυφασμένο με την κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση της πόλης μας και, ήδη, έχει καθυστερήσει.

Brownies με cottage
31/01/2026 | 01:29

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!