Ιταλία: Στις 28 Ιουνίου ολοκληρώνεται η κατεδάφιση της γέφυρας Μοράντι

22/06/2019 | 06:35

Στις 28 Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των δύο τελευταίων πυλώνων της γέφυρας Μόραντι στη Γένοβα σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου της πόλης.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι θα ταξιδέψει στην πόλη για τη κατεδάφιση της γέφυρας Μοράντι η κατάρρευση της οποίας τον Αύγουστο του 2018 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 43 άτομα.

Δύο άτομα που συμμετείχαν σε εταιρεία που εδρεύει στη Νάπολη, η οποία ήταν εργολάβος για τις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας Μοράντι και την κατασκευή της νέας οδογέφυρας, συνελήφθησαν την Τετάρτη σε σχέση με έρευνα σχετικά με υποτιθέμενους δεσμούς με τη μαφία Καμόρα.

Στην Tecnodem είχε ανατεθεί με υπεργολαβία η κατεδάφιση αξίας 100.000 ευρώ αλλά μόλις τον περασμένο μήνα την είχαν αποκλείσει από το έργο .

Η κατεδάφιση των κτηρίων που βρίσκονται κάτω από το ανατολικό τμήμα της πρώην γέφυρας ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου.Συνολικά 256 διαμερίσματα θα κατεδαφισθούν ενώ οι ένοικοι έχουν αποζημιωθεί.

Πηγή: euronews

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της