Ιταλία: «Φωτιά» η Λάτσιο, 4-0 τη Μίλαν

25/01/2023 | 10:13

 

«Φωτιά» πήρε η μάχη στη Serie A όσον αφορά τα τρία από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στο Champions League της περιόδου 2023/2024.

Με δεδομένο ότι η Νάπολι δεν φαίνεται να χάνει το ένα από αυτά (είτε πάρει τον τίτλο, είτε όχι), η Λάτσιο με τη σημερινή της εμφατική νίκη επί της Μίλαν (4-0) στο «Ολίμπικο» έδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο «κυνήγι» των υπόλοιπων τριών «εισιτηρίων», τα οποία διεκδικούν, πια, 5 ομάδες, με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Serie A (19η αγωνιστική)!

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο 27χρονος Ιταλός μέσος, Ματέο Τζακάνι, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 4ο λεπτό και στο 38΄ έβαλε τις βάσεις για το «τρίποντο», ενώ τη σκυτάλη στο β΄ μέρος πήρε ο 30χρονος Ισπανός μέσος, Λουίς Αλμπέρτο, που με πέναλτι στο 67΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και με την ασίστ στον Φελίπε Αντερσον στο 75΄ έδωσε την ευκαιρία στον Βραζιλιάνο επιθετικό να προσθέσει τ΄ όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Οι «Λατσιάλι» μετά την πρόκριση στους προημιτελικούς του Coppa Italia, την περασμένη Πέμπτη επί της Μπολόνια (1-0), απέδειξαν ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία με τη 2η σερί νίκη τους (3η σε όλες τις διοργανώσεις), εν αντιθέσει με τους «ροσονέρι», που έχουν πάρει την… κάτω βόλτα.

Γνώρισαν βαριά ήττα στον τελικό του Super Cupe από την Ίντερ (3-0), ενώ στο πρωτάθλημα μετά τις δύο σερί ισοπαλίες με Ρόμα και Λέτσε (με το ίδιο σκορ, 2-2), ηττήθηκαν για πρώτη φορά μετά από έξι ματς (3-3-1) και για 3η στο πρωτάθλημα, μετά το 2-1 από την Τορίνο στις 30/10 και το 1-2 από τη Νάπολι στις 18/09.

 

Η 19η αγωνιστική:

Βερόνα-Λέτσε 2-0 (40΄ Ντεπάολι, 54΄ Λάζοβιτς)

Σαλερνιτάνα-Νάπολι 0-2 (45΄+3 Ντι Λορέντσο, 48΄ Οσιμέν)

Φιορεντίνα-Τορίνο 0-1 (33΄ Μίραντσουκ)

Σαμπντόρια-Ουντινέζε 0-1 (88΄ Εχιζίμπουε)

Μόντσα-Σασουόλο 1-1 (60΄ Καπράρι-13΄ Φεράρι)

Σπέτσια-Ρόμα 0-2 (45΄ Ελ Σαράουι, 49΄ Έιμπραχαμ)

Γιουβέντους-Αταλάντα 3-3 (25΄ πεν. Ντι Μαρία, 34΄ Μίλικ, 65΄ Ντανίλο – 5΄, 53΄ Λούκμαν, 46΄ Μέλε)

Μπολόνια-Κρεμονέζε 1-1 (55΄αυτ. Κίρικες – 50΄ Οκερέκε)

Ίντερ-Έμπολι 0-1 (66΄ Μπαλντάντσι)

Λάτσιο-Μίλαν 4-0 (4΄ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 38΄ Τζακάνι, 67΄πεν. Λουίς Αλμπέρτο, 75΄ Φελίπε Άντερσον)

Βαθμολογία (σε 19 αγώνες)

Νάπολι 50

Μίλαν 38

Λάτσιο 37

Ίντερ 37

Ρόμα 37

Αταλάντα 35

Ουντινέζε 28

Τορίνο 26

Έμπολι 25

Γιουβέντους 23

Φιορεντίνα 23

Μπολόνια 23

Μόντσα 22

Λέτσε 20

Σπέτσια 18

Σαλερνιτάνα 18

Σασουόλο 17

Βερόνα 12

Σαμπντόρια 9

Κρεμονέζε 8

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)