Ιταλία: Χάος με καθυστερήσεις και ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων ύστερα από βλάβη στο σύστημα ραντάρ αεροδρομίων

29/06/2025 | 08:06

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στα αεροδρόμια της βόρειας Ιταλίας, καθώς εκατοντάδες πτήσεις έχουν καθηλωθεί στο έδαφος εξαιτίας δυσλειτουργιών στα συστήματα ραντάρ. Η κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση και αλυσιδωτές καθυστερήσεις, πλήττοντας κρίσιμους αεροπορικούς κόμβους της χώρας.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η οποία επικαλείται επίσημες πηγές, τουλάχιστον 322 πτήσεις έχουν επηρεαστεί από τη σοβαρή αυτή βλάβη. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για τα αίτια του τεχνικού προβλήματος, με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Τα αεροδρόμια που πλήττονται από τη δυσλειτουργία είναι τα εξής: Milano Malpensa, Milano Linate, Bergamo, Torino και Genova. Πρόκειται για αερολιμένες με υψηλή επιβατική κίνηση, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο κρίσιμη την έγκαιρη αποκατάσταση της βλάβης.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Πωλείται διαμέρισμα στα Ψηλαλώνια