Ιταλία: 17 τραυματίες από σύγκρουση δύο τρένων, στη γραμμή Μπολόνια-Ρίμινι

11/12/2023 | 07:09

 

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, που σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη βορειοανατολική Ιταλία, τόνισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Σύγκρουση μεταξύ μιας αμαξοστοιχίας υψηλής ταχύτητας Frecciarossa και μιας περιφερειακής αμαξοστοιχίας στη γραμμή Μπολόνια-Ρίμινι, μεταξύ Φαέντσα και Φόρλι», ανέφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το ατύχημα συνέβη στις 21:45 τοπική ώρα (22:45 ώρα Ελλάδας).

Οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, οι δυο αμαξοστοιχίες που συγκρούσθηκαν σήμερα το βράδυ στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, ακολουθούσαν την ίδια κατεύθυνση και δεν συγκρούστηκαν μετωπικά, χωρίς να έχουν αναπτύξει υψηλή ταχύτητα. Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως μετέδωσε και η ιταλική δημόσια ραδιοτηλεόραση Rai, οι 17 επιβάτες που τραυματίσθηκαν φέρουν, κυρίως, αμυχές και κανένας τους δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αμαξοστοιχίες δεν εκτροχιάστηκαν και ξεκίνησε άμεσα έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του συμβάντος, το οποίο είναι πιθανό και να οφείλεται σε πρόβλημα επικοινωνίας ανάμεσα στους δυο μηχανοδηγούς.

https://www.zougla.gr/

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο μαθήτρια κατά τη διάρκεια εκδρομής

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο-Μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά