Ισραήλ: Η εκεχειρία στη Γάζα θα τεθεί σε ισχύ εντός 24 ωρών από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

09/10/2025 | 16:23

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να τεθεί επίσημα σε ισχύ το πρώτο στάδιο της συμφωνίας για εκεχειρία στη Γάζα και το Ισραήλ φαίνεται ότι θέλει να «παίξει» με τις καθυστερήσεις.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ δήλωσε σήμερα (09.10.2025) σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν ξεκινήσει το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο για να επικυρώσει την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, ότι μετατίθεται για 24 ώρες η εφαρμογή της.

Προηγουμένως, το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει ότι η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ το βράδυ της Πέμπτης (09.10.2025) μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε η εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ εντός «24 ωρών» από την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, γεγονός που διευρύνει σημαντικά το πεδίο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της ιστορικής συμφωνίας.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 30χρονου Κώστα-Έκλεισαν τη Γούναρη συγγενείς και φίλοι του-Συνθήματα και λουλούδια στο κέντρο που έγινε ο φόνος-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ