Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3R τα ξημερώματα στη Ζακύνθο- Δείτε πως κατέγραψε τον σεισμό ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3R σημειώθηκε στις 4.59 π.μ. ανοικτά της Ζακύνθου σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται σε θαλάσσια περιοχή 48 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και το εστιακό της βάθος στο 1,1 χλμ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της νότιας Ελλάδας και στο νησί της Ζακύνθου.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι εγκατεστημένος στη Σεργούλα:

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3R τα ξημερώματα στη Ζακύνθο- Δείτε πως κατέγραψε τον σεισμό ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών
Το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ορίζει το μέγεθος του σεισμού στα 5,4R και το επίκεντρό του στα 41 χλμ. νοτιοδυτικά του Μουζακίου Ζακύνθου. Το εστιακό βάθος της δόνησης σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι 10 χλμ.

Νέα δόνηση
Στις 5.20 π.μ. καταγράφηκε νέα σεισμική δόνηση 3,6R με επίκεντρο 44 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και εστιακό βάθος στο 1,8 χλμ. σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου η δόνηση ήταν μεγέθους 4,7R και είχε επίκεντρο 38 χλμ. νοτιοδυτικά του Μουζακίου Ζακύνθου και εστιακό βάθος 2χλμ.

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία