Ιράν: Παρουσίαση δύο νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας

17/02/2024 | 14:40

Το Ιράν παρουσίασε σήμερα δύο νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας εν μέσω οξυμένης έντασης στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.

Στη σημερινή τελετή παρουσιάστηκαν δύο εγχώριας κατασκευής κινητά συστήματα, με την ονομασία Arman και Azarakhsh, παρουσία του Ιρανού υπουργού Άμυνας Μοχαμέντ Ρεζά Αστιανί.

“Με την είσοδο νέων συστημάτων στο αμυντικό δίκτυο της χώρας, οι ικανότητες αντιαεροπορικής άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα ενισχυθούν σημαντικά”, τόνισε το IRNA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πυραυλικό σύστημα Arman “μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα έξι στόχους σε απόσταση 120 με 180 χιλιομέτρων”, ενώ το Azarakhsh “μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει στόχους (…) σε απόσταση έως και 50 χιλιομέτρων με τέσσερις έτοιμους προς εκτόξευση πυραύλους”.

Τον Ιούνιο το Ιράν είχε παρουσιάσει έναν εγχώρια κατασκευασμένο υπερηχητικό, βαλλιστικό πύραυλο, με την ονομασία Fattah και βεληνεκές 1.400 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους.

Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω οξυμένης έντασης στην περιοχή, με τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης να εξαπολύουν σειρά επιθέσεων εναντίον πλοίων που συνδέονται με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

ertnews.gr

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»