Ιράν: Ελεύθερη μετά από έναν μήνα κράτησης γυναίκα που κυκλοφορούσε χωρίς μαντήλα

29/01/2018 | 22:59

Ελεύθερη μετά από έναν μήνα κράτησης αφέθηκε μία γυναίκα 31 ετών και μητέρα ενός παιδιού, η οποία είχε συλληφθεί να κυκλοφορεί δίχως μαντήλα στο Ιράν.

Την αποφυλάκιση της γυναίκας ανακοίνωσε η δικηγόρος Νασρίν Σοτουντέχ – η οποία έχει τιμηθεί το 2012 με το βραβείο Ζαχάροφ για την ελευθερία του πνεύματος, που απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μία εβδομάδα νωρίτερα η δικηγόρος είχε διατυπώσει την ανησυχία της σχετικά με την τύχη της γυναίκας.

Σε φωτογραφίες βίντεο είδαν το «φως» της δημοσιότητας, το «κορίτσι της οδού Ενγκελάμπ» -όπως χαρακτηρίστηκε στο Διαδίκτυο- διακρίνεται σε διασταύρωση αυτού του δρόμου της Τεχεράνης με το κεφάλι της ακάλυπτο, παρά τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που έχει επιβληθεί στο Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση το 1979.

Οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί την 27η Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Άντζελα Γκερέκου για Τόλη Βοσκόπουλο: Τον νιώθω δίπλα μου να με καθοδηγεί

Γιάννης Βρούτσης: «Περάσαμε τον κάβο, δόθηκαν εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις για την ομαλή διεξαγωγή των τελικών»

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν για Ουκρανία και Ιράν: Η Μόσχα θα απαντήσει στην επίθεση του Κιέβου στις ρωσικές βάσεις

Διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αυστρία

Δέσμευση Αιγύπτιων στον Γεραπετρίτη για ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας της Μονής Σινά, σε επόμενο στάδιο το ιδιοκτησιακό

Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑΣΟΚ: Η παραλία της Καλογριάς δεν είναι για ξεπούλημα

Ερευνητές ανακάλυψαν πώς η ρύπανση βλάπτει τη λειτουργία των πνευμόνων – και πώς μπορεί να αντιστραφεί

Λευκός καπνός! Θα συνεχιστούν οι τελικοί του πρωταθλήματος!