ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει ότι η προθεσμία της 1ης Αυγούστου για τους δασμούς δεν θα αλλάξει

08/07/2025 | 23:49

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τους αποκαλούμενους «αμοιβαίους» αμερικανικούς δασμούς θα αρχίσουν να πληρώνουν την 1η Αυγούστου και ότι δεν θα δοθούν παρατάσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβαλε την επιβολή υψηλών δασμών σε εμπορικούς εταίρους από την 9η Ιουλίου για την 1η Αυγούστου.

«Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή μέχρι αυτήν την ημερομηνία και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Με άλλα λόγια, όλα τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν από την 1η Αυγούστου 2025 – Δεν θα δοθούν παρατάσεις», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social.

Ωστόσο χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ενδέχεται να καθυστερήσει την επιβολή των δασμών, που σχεδιάζει για αρκετές χώρες, πέραν της νέας προθεσμίας της 1ης Αυγούστου που έθεσε. Ερωτηθείς αν η νέα ημερομηνία είναι σταθερή, ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους: «Θα έλεγα σταθερή, αλλά όχι 100%».

ertnews.gr

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης