ΗΠΑ: Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε 40χρονο Αφροαμερικανό πατέρα 10 παιδιών στη Βόρεια Καρολίνα

22/04/2021 | 08:22

 

 

Ένας Αφροαμερικανός μετατράπηκε στον στόχο πυρών της αστυνομίας χθες Τετάρτη στη Βόρεια Καρολίνα και προστέθηκε στον ατελείωτο κατάλογο των μελών της μειονοτικής αυτής ομάδας που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ενεργειών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, μία ημέρα μετά την καταδίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Άντριου Μπράουν ο νεότερος «τραυματίστηκε θανάσιμα» από τις σφαίρες αστυνομικού που εκτελούσε ένταλμα ερεύνης στην Ελίζαμπεθ Σίτι, μικρή πόλη αυτής της πολιτείας των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Πάσκοτανκ, ο Τόμι Γούτεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν αυτόπτες μάρτυρες, ο Άντριου Μπράουν χτυπήθηκε καθώς απομακρυνόταν από τους αστυνομικούς με αυτοκίνητο.

Ο πατέρας δέκα παιδιών, ηλικίας 40 ετών, δεν ήταν οπλισμένος, τόνισε η οικογένειά του, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WAVY.

Ο θάνατός του καταγράφηκε την επομένη της ιστορικής ετυμηγορίας στη δίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, που κρίθηκε ένοχος για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, στην πολιτεία Μινεσότα.

Η αγαλλίαση που προκάλεσε η απαγγελία της απόφασης της Τρίτης είχε ήδη μετριάσει η πικρή είδηση του θανάτου μαύρης έφηβης στο Κολόμπους, στην πολιτεία Οχάιο, μία ώρα πριν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Η Μακάια Μπράιαντ, 16 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρες αστυνομικού στη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι εναντίον άλλου προσώπου.

Ο σερίφης Τόμι Γούτεν υποσχέθηκε χθες ότι θα υπάρξει «διαφάνεια» όσον αφορά τις περιστάσεις που οδήγησαν στον θάνατο του Άντριου Μπράουν.

Η κάμερα που φόραγε ο αστυνομικός ο οποίος άνοιξε πυρ λειτουργούσε, πρόσθεσε ο σερίφης, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει δει ακόμη το οπτικό υλικό.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε να διενεργήσει το Γραφείο Έρευνας της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας.

Γιώργος Παπαδάκης: Σήμερα η τελευταία «Καλημέρα Ελλάδα» – «Θέλω να με βοηθήσετε να μην συγκινηθώ»

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Δύο ξεχωριστές βραδιές κλασικής μουσικής στο Ηρώδειο

Φλωρίδης για Ανδρουλάκη: Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνήσει 25 χρόνια

Το Σάββατο η κηδεία του Ντιόγκο Ζότα και του Αντρέ Σίλβα

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Οχι στην υποβάθμιση του Λυκείου Ερυμάνθειας

Καιρός: Ο θερμικός θόλος που «έλιωσε» την Ευρώπη έρχεται στη χώρα μας – Ξεκινά 4ημερο επικίνδυνου καύσωνα με 43 βαθμούς

Στις 9 Ιουλίου παραχωρούν συνέντευξη Τύπου οι Αγγελόπουλοι

Διαρρήκτες εμβόλισαν περιπολικό και τραυμάτισαν αστυνομικό