Ηλίας Μαμαλάκης: Σήμερα τα εστιατόρια ψάχνουν απεγνωσμένα για μάγειρες και δεν βρίσκουν

21/09/2025 | 22:38

Ο Ηλίας Μαμαλάκης αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στα εστιατόρια και στις διαπραγματεύσεις που κάνουν οι μάγειρες και οι σεφ με τους επιχειρηματίες. Ο γνωστός σεφ και γευσιγνώστης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Είπαμε;» και ανέλυσε τις αλλαγές που έχει διαπιστώσει στο επάγγελμά του, στο πέρασμα των χρόνων.

Αναφερόμενος στη μαγειρική ως δουλειά, ο Ηλίας Μαμαλάκης σημείωσε πως «Πέρασε μια εποχή που το επάγγελμα είχε μια λάμψη πριν 10-12 χρόνια και εκείνη την εποχή οι μισθοί των σεφ είχαν μεγαλώσει πολύ. Μετά αυτό εξέλειψε. Παρά ταύτα, έχω να σας πως ότι σήμερα τα εστιατόρια απεγνωσμένα ψάχνουν για μάγειρες και δε βρίσκουν».

«Τα παιδιά πάνε και κάνουν μια διαπραγμάτευση και έχουν απόλυτο δίκιο. Αν είναι εκτός Αθηνών ρωτούν: “Πού θα κοιμηθώ;” , “Τι θα τρώω και πού θα το τρώω;”, “Πόσες ώρες θα δουλεύω; Θα παίρνω υπερωρίες;”.

Ο επιχειρηματίας μόνο αυτό δε θέλει και αρχίζει μια τριβή. Τα παιδιά βρίσκουν αυτό, το οποίο τους βολεύει και πολύ καλά κάνουν που το αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο» συμπλήρωσε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Ο γνωστός σεφ ανέφερε ακόμη: «Η μαγειρική δεν είναι μια δουλειά, η οποία είναι μηχανικός αυτοκινήτων. Δηλαδή έχω μισοφτιαχμένο το μοτέρ, θέλω ακόμα δυο ώρες αλλά κλειδώνω το μαγαζί και “Χαίρεται, πάω για μπιρίτσες”.

Ο μάγειρας δεν μπορεί να αφήσει τίποτα στη μέση, πρέπει να ολοκληρώσει, να καθαρίσει, να περιποιηθεί τον εαυτό του και να βγει στην κοινωνία. Η μαγειρική έχει μέλλον αλλά για αυτούς που θα μελετήσουν την κουζίνα».

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ