Ηλείος γλίτωσε για ένα λεπτό από το μακελειό του Λονδίνου

Ένας Ηλείος, ο 39χρονος Γιάννης Παπαλάμπρος από την Αρχαία Ολυμπία, έφτασε χθες το πρωί στο Λονδίνο και ακριβώς για ένα λεπτό γλίτωσε από το μακελειό… Βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή και μόνο η απόσταση των 50 μέτρων που δεν διάνυσε ποτέ, τον έσωσε.

Ο Γιάννης ταξίδεψε για ένα τριήμερο διακοπών στο Λονδίνο, όμως έμελλε να βρεθεί στο “μάτι του κύκλωνα”. Όπως όλοι οι τουρίστες επέλεξε να επισκεφθεί δύο από τα πιο σημαντικά μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, τη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, το Μπιγκ Μπεν που βρίσκονται κοντά στο Κοινοβούλιο.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, βρίσκεται στο μετρό του Λονδίνου και κατευθύνεται προς τον σταθμό Ουεστμίνστερ, η έξοδος του οποίου οδηγεί στην ομώνυμη γέφυρα. Όπως μας περιέγραψε… στο ilialive.gr “βγήκα από το συρμό του μετρό και ανεβαίνοντας επίπεδα πλησίαζα στην έξοδο του σταθμού. Πενήντα μέτρα πριν την έξοδο και ενώ απέμειναν οι τελευταίες σκάλες που έπρεπε να ανέβω για να βγω στο δρόμο, κοντοστάθηκα για λίγο να τσεκάρω το χάρτη. Μόλις ξεκίνησα προς τις σκάλες, έπεσαν πάνω μας οι υπεύθυνοι ασφάλειας του μετρό και μας σταμάτησαν. Πήγαινα να δω τη γέφυρα και τη Βουλή με το Μπιγκ Μπεν και με σταμάτησαν δευτερόλεπτα πριν βγω στο δρόμο, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο. Φώναζαν σε όλους να κάνουμε πίσω, δεν μας έλεγαν γιατί, απλά ότι κάτι είχε συμβεί επάνω και ότι απαγορεύεται να ανέβουμε. Μας ζήτησαν να κατέβουμε γρήγορα στο Underground για να μεταφερθούμε ένα με δύο σταθμούς πιο κάτω” μας είπε.

Όσο για το κλίμα που επικρατεί στο Λονδίνο… “οι Άγγλοι πολίτες δεν φαίνεται να πανικοβάλλονται εύκολα. Υπάρχει παντού Αστυνομία, περιπολικά και συμβατικά οχήματα, ενώ πετούν ελικόπτερο ακόμα και τη νύχτα” μας είπε στη χθεσινοβραδινή μας επικοινωνία. “Ακούγονται σειρήνες, υπάρχει παντού Αστυνομία και αύριο (σ.σ. σήμερα) πιστεύω ότι θα έχει περισσότερη” μας εξήγησε.

Ο ίδιος δεν ταράχτηκε και παρά το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε μόλις λίγες ώρες μετά την άφιξή του στο Λονδίνο, δεν αλλάζει το πρόγραμμά του. Θα παραμείνει όπως είχε σχεδιάσει στην βρετανική πρωτεύουσα έως την Παρασκευή που θα επιστρέψει στη χώρα μας. Άλλωστε μένει σε απόσταση από το κέντρο της πόλης.

“Αν δεν είχα σταματήσει πριν ανέβω πάνω και συνέχιζα την πορεία μου, θα είχα βρεθεί ίσως και στο πέρασμα του τρομοκράτη από τη γέφυρα. Έφτασα στις τελευταίες σκάλες για επάνω, όταν μας σταμάτησε η ασφάλεια του μετρό. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί, αν είχα ανέβει… πάντως είμαι καλά και νιώθω αρκετά τυχερός”… κατέληξε…

ilialive

Το σπιράλ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ΦΩΤΟ

ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,2% για την ελληνική οικονομία το α΄ τρίμηνο

Το Τσαντ αναστέλλει τη χορήγηση βίζας στις ΗΠΑ ως απάντηση στην ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ

Θ. Ξανθόπουλος: Για λόγους λαϊκισμού και εντυπώσεων κάποιοι επινοούν ένα αδίκημα – Είναι πυροτέχνημα και χωρίς νομική υπόσταση

Καλοκαιρινό smoothie φράουλα – μπανάνα

Ναύπακτος: Το GPS τους έβγαλε στις σκάλες και το αυτοκίνητο στάθηκε στον αέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαία πρόοδος στην αναζήτηση θεραπείας για τον HIV

Στην Κεφαλονιά τα υπερπολυτελή γιοτ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ