Ηλεία: Τσίπρας, Κουτσούμπας, Βούτσης στα εγκαίνια του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης»

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον εμφανίζουν τα εγκαίνια του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα της Ηλείας στις 12 το μεσημέρι σήμερα, με τον Περισσό να προσφέρει από το αρχείο του ΚΚΕ πλήθος υλικών για τον ήρωα του κόμματος.

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Δήμο Ήλιδας και τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής, θα μιλήσουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που θα κάνει και τα εγκαίνια και οι Νίκος Βούτσης Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Είναι από τις σπάνιες φορές, αν όχι η μοναδική φορά, που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι ομιλητές στην ίδια εκδήλωση και μάλιστα για ένα πρόσωπο που αποτελεί σημείο αναφοράς της αριστεράς και υπ’ αυτή την έννοια εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο έμμεσος διάλογος των δυο ηγετών για μείζονα θέματα της χώρας και της αριστεράς.

Το μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο πατρικό σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη, που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ήλιδας.

Πηγή: real.gr

SPORTS
10/05/2025 | 23:24
Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

SPORTS

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο