Ηλεία: Μεταπτυχιακοί φοιτητές σε επίσκεψη – επιστημονική έρευνα για το νομό από το Πολυτεχνείο Ζυρίχης

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για θέματα χωρικού σχεδιασμού στην Πελοπόννησο, υλοποιεί το Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης (ΕΤΗ) ένα από τα πέντε σημαντικότερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης.

Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι η καθηγήτρια κα Μίλτσα Τοπάλοβιτς που ήδη με τους συνεργάτες της και την ομάδα των σπουδαστών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βρίσκονται στην Ηλεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα επικεντρώνεται στους παρακάτω τομείς: Αρκαδικά Χωριά – Η ύπαιθρος στα Ευρωπαϊκά βουνά, η Ελαιοπαραγωγή στην περιφέρεια σε συσχετισμό με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή παραγωγή, η Ολυμπία ως ιδιαίτερο τοπίο της υπαίθρου που έχει σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, και τέλος οι ακτές της Ηλείας ως ένα παράλληλο τμήμα μελέτης του ίδιου προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, οργανώθηκε επίσκεψη εργασίας στο Νομό μας, στην οποία εκτός από την κα Τοπάλοβιτς, παίρνουν μέρος και οι επιστημονικοί συνεργάτες της Μεταξία Μαρκάκη, Φάμπια Κιπενχόιερ, Λούκας Βόλφσμπεργκερ και Καρολίνα Κόστκα, ενώ οι φοιτητές, προέρχονται από διάφορα μέρη της Ευρώπης και της Ασίας.

Τα αποτελέσματα της εργασίας θα δημοσιοποιηθούν την 1η Ιουνίου στη Ζυρίχη, ενώ στη συνέχεια θα ετοιμαστεί εξειδικευμένη έκδοση που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στην Ηλεία.

Στη διάρκεια των δύο προκαταρτικών επισκέψεων για τα θέματα αλλά και κατά την ολοκλήρωση της εργασίας αυτήν την περίοδο με συλλογή των επιτόπου στοιχείων, υπήρξε συστηματική συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηλείας που προσβλέπει στην αξιοποίηση των συμπερασμάτων της ακαδημαϊκής διαδικασίας, καθ’ ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια νέα προσέγγιση βασικών θεμάτων του τόπου.

Να σημειωθεί ότι χθες η αποστολή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και είχε συνεργασία με τον αρχαιολόγο κ. Αντωνόπουλο, καθώς και άλλες περιοχές.

Πηγή: iliaweb.gr

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ