Ηλεία: Φωτίζονται άμεσα πέντε σήραγγες στην Πύργου-Τριπόλεως από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα έργα αποκατάστασης των κατολισθήσεων και της προστασίας των πρανών της παράκαμψης Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε στο σημείο, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Φάρες Μπεσαράτ, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών, ενώ έκαναν αυτοψία και στο έργο αποκατάστασης και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας των πέντε (5) σηράγγων του Εθνικού Οδικού Δικτύου Πύργου – Τριπόλεως στην Αρχαία Ολυμπία συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, το οποίο και συνεχίζεται.

2_0.jpg

«Επιτέλους, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει και πάλι μετά από πολλά χρόνια, ο ηλεκτροφωτισμός στις σήραγγες, ένα έργο που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια των οδηγών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Ε.Ο.Δ Ηλείας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς 39 χιλιόμετρα καλωδίου έχουν αφαιρεθεί. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια προσπαθεί με στοχευμένες παρεμβάσεις να φωτίσει τους πιο πολυσύχναστους κόμβους, δίνοντας άμεση λύση».

3_0.jpg

Να σημειωθεί πως, παράλληλα μελετώνται ήδη οι φθορές και το κόστος ολόκληρου του δικτύου προκειμένου να προχωρήσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας στην πλήρη αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, καθώς και στην αντιμετώπισης των κατολισθήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα σημεία των σηράγγων, ευθύνονται για τις φθορές στον ηλεκτροφωτισμό.   

4.jpg

 

Πάτρα: Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα μετά από καταδίωξη

Αγοράζει μετοχές στην ομάδα μπάσκετ της Νάπολι ο Σακίλ Ο’ Νιλ

Greek Basketball League: Έμεινε κατηγορία το Μαρούσι, υποβιβάστηκε το Λαύριο

Αχαΐα: Άρπαξαν τσάντα με χιλιάδες ευρώ

Ανδρέας Φίλιας: Στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τον Γιώργο Αυτιά

Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία – Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου

Άγριο επεισόδιο στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 37χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένων υπό την επήρεια ουσιών

Αρης Μουγκοπέτρος: Έχει βάλει στόχο να παίξει ξανά κλαρίνο μέχρι τον Οκτώβριο