Ιδρύονται οκτώ νέα σχολεία Ειδικής Αγωγής – Ποιες περιοχές αφορά

04/07/2019 | 10:35

Την ίδρυση οκτώ νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, ιδρύονται 2 Ειδικά Νηπιαγωγεία (σε Νέα Μάκρη και Ωρωπό), 3 Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (σε Αθήνα, Ωρωπό και Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης) και 3 Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια (σε Ζάκυνθο, Προποντίδα Χαλκιδικής και Πάρο).

Μάλιστα, το ΕΕΕΕΚ που ιδρύεται στον Δήμο Αθηναίων είναι το πρώτο και μέχρι σήμερα, οι μαθητές-δημότες αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση για να φοιτήσουν σε ΕΕΕΕΚ. όμορου Δήμου. Η ίδρυσή του, σύμφωνα με το υπουργείο, θα συμβάλλει θετικά και στην εύρυθμη λειτουργία των υπολοίπων ΕΕΕΕΚ της Αττικής.

Επίσης, με την ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση μετατρέπονται 2 σχολικές μονάδες σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και ιδρύονται τομείς και ειδικότητες. Ακόμα, προάγονται 8 Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω αύξησης του μαθητικού τους δυναμικού και υποβαθμίζονται 3 λόγω μείωσης αυτού. Τέλος, καταργούνται 6 Σ.Μ.Ε.Α.Ε. (σε Κοζάνη και Μαγνησία) οι οποίες προ πολλών ετών δεν λειτουργούσαν λόγω έλλειψης μαθητών.

Κ. Καρπέτας: Ο κ. Περιφερειάρχης «ξέχασε» την επιδότηση ενοικίου που είχε εξαγγείλει

Επίδειξη απινιδωτή στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών

Μοσχαράκι κοκκινιστό σε 15 λεπτά (video)

Η πιο σκοτεινή ώρα για τη Μέση Ανατολή

Η καλοκαιρινή γιορτή του ΚΔΑΠΑμεΑ Άμπετ Χασμάν ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Αγωνία για πεζοπόρο που χάθηκε στο δάσος της Αροάνιας – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Αστυνομικές ειδήσεις από Δυτ. Ελλάδα

Πώς δρούσαν οι δύο εγκληματικές ομάδες που έκαναν επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα