Ιδρυμα Α. Παπανδρέου: Ημερίδα στην Πάτρα για την αξιοπιστία της ενημέρωσης στον καιρό των fake news

12/10/2025 | 21:54

Το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

«Η αξιοπιστία της ενημέρωσης στον καιρό των Fake News».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025, στις 18:00, στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος 24, 3ος όροφος).

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ανάπτυξη του δημόσιου διαλόγου σχετικά με το φαινόμενο της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων, τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην ενημέρωση, την δημοκρατία και την πολιτική συνοχή, καθώς και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της ικανότητας αξιολόγησης της πληροφορίας από τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα παρουσιαστεί έκθεση παλιών φύλλων εφημερίδων από το αρχείο του Μουσείο Τύπου, με θέμα :” Η εκλογική συμμετοχή του Ανδρέα Παπανδρέου στην Αχαΐα  από το 1961 έως το 1981″.

Την έναρξη της ημερίδας θα πραγματοποιήσει ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΙΑΠ, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤΠάτρας 

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης