Ιαπωνία: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό κατά του πρωθυπουργού σε προεκλογική συγκέντρωση

15/04/2023 | 20:14

 

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε συγκέντρωση όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, ξυπνώντας άσχημες μνήμες στους Ιάπωνες, εννέα μήνες μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο, ο οποίος φορούσε λευκή χειρουργική μάσκα και κρατούσε έναν μακρύ σωλήνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επίθεσης.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός απομακρύνθηκε σώος, ενώ ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος μέσα στους καπνούς. Ο Φουμίο  Κισίντα πραγματοποιούσε επίσκεψη στο λιμάνι Σαϊκαζάκι στην επαρχία Γουακαγιάμα για να υποστηρίξει τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματός του στις τοπικές εκλογές. 

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του o Iάπωνας πρωθυπουργός ο οποίος απομακρύνθηκε με ασφάλεια.

Tα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες μέρες στην Ιαπωνία καθώς ανώτεροι διπλωμάτες από μερικές εκ των πλέον ισχυρών δημοκρατιών του κόσμου φτάνουν την Κυριακή στη χώρα για τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της G7.

https://www.zougla.gr/

Κέικ με τσάι και τζίντζερ

Οι μεγαλόσωμες φυλές σκύλων: Ιδιαιτερότητες που απαιτούν ειδική φροντίδα

Πέθανε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, θρήνος στην ΑΕΚ

Πάτρα: Η Λίνα Μενδώνη στο Κάστρο για την αποκατάσταση δύο προμαχώνων ΦΩΤΟ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πάτρας, Αχαΐας σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου

Σε νοσοκομείο της Πάτρας 16χρονη σοβαρά τραυματίας από τροχαίο στο Αιτωλικό

Δυτική Ελλάδα: Έξι νεκροί σε τροχαία μέσα στο Μάιο

Πανελλαδικές 2025: Με τα μαθήματα Προσανατολισμού πέφτει η αυλαία για του υποψηφίους των ΓΕΛ