Ιαπωνία: Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης «δολοφόνος του Twitter» που σκότωσε το 2017 εννέα ανθρώπους

27/06/2025 | 07:26

Άνδρας στον οποίο είχε επιβληθεί η εσχάτη των ποινών από δικαστήριο εκτελέστηκε στην Ιαπωνία, στην πρώτη εφαρμογή της ποινής του θανάτου στο αρχιπέλαγος της Ασίας από τον Ιούλιο του 2022, μετέδωσαν σήμερα η δημόσια τηλεόραση NHK και άλλα δύο μέσα ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την πληροφορία αυτή.

Σύμφωνα με τα τρία ΜΜΕ, επρόκειτο για άνδρα καταδικασμένο σε θάνατο για τη δολοφονία εννέα ανθρώπων, που διαπράχτηκε το 2017.

Ο Τακαχίρο Σιράισι -που ονομάστηκε «δολοφόνος του Twitter» – καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία και τον διαμελισμό εννέα ανθρώπων που γνώρισε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία σήμερα ονομάζεται X.

Ο Σιράισι λέγεται ότι προσέλκυε τα κυρίως γυναικεία θύματά του, ηλικίας μεταξύ 15 και 26 ετών, στο διαμέρισμά του κοντά στο Τόκιο, όπου τα σκότωνε και τεμάχιζε τα σώματά τους.

Ο Σιράισι παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε και τους εννέα ανθρώπους, αφού ήρθε σε επαφή με τα θύματα στο Twitter και προσφέρθηκε να τα βοηθήσει να πεθάνουν, πριν κρύψει κομμάτια των πτωμάτων σε ψυγεία γύρω από το μικρό διαμέρισμά του, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Πάτρα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με τρένο-Ένας τραυματίας- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του πρώην Λυκειάρχη

Πάτρα: Η στιγμή της σύγκρουσης συρμού του Προαστιακού με αυτοκίνητο – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤA

Πάτρα: Τραγωδία στην Αγία Μαρίνα στα Σελλά – Άνδρας κατέρρευσε ενώ εκκλησιαζόταν

Τρεις νεκροί από σφοδρό τροχαίο δυστύχημα – Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ

Πάτρα: Άνδρας χτύπησε σύζυγο, ανήλικα παιδιά και μητέρα – Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο του δικηγόρου Αντώνη Παπαντωνόπουλου

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»