Η βραβευμένη Κατερίνα του Αύγουστου Κορτώ, ανεβαίνει ξανά, στο θέατρο Βασιλάκου

21/02/2016 | 17:30

Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει για το θέατρο και σκηνοθετεί «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να τη συνοδεύει μουσικά επί σκηνής.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Το εργο που κέρδισε κοινό και κριτικούς ξαναπαρουσιάζεται σε νέο χώρο στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου στον Κεραμεικό, με την εξαίρετη Λένα Παπαληγούρα που απέσπασε βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στα περσινά θεατρικά βραβεία του Αθηνοράματος, στον κεντρικό ρόλο. 

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Νανούρης

Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Αχαΐα: Φωτιά στο Λιβάρτζι Καλαβρύτων – Μήνυμα του 112, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Θλίψη για το θάνατο 22χρονου Πατρινού σε τροχαίο στην Κέρκυρα – Ήταν γιος γνωστού προπονητή στίβου

Αιτωλοακαρνανία: Επικίνδυνη πυρκαγιά, τι γίνεται στην Ιόνια Οδό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια μετά από σοβαρό τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 21χρονος οδηγός της μηχανής πήγε να καταθέσει υπέρ του 25χρονου, αλλά συνελήφθη για εμπρησμό – Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” ένας υπέροχος άνθρωπος – Συγκίνηση για τον συνταξιούχο υπάλληλο και παλιό αθλητικογράφο Νίκο Νικολάου

Ένας από τους κορυφαίους Αχαιούς αθλητές είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στην Πλαζ

Πάτρα: Νέα προθεσμία πήρε ο 25χρονος που συνελήφθη για φωτιά στο Γηροκομειό – Την Δευτέρα στον Ανακριτή, κατέρρευσε ο πατέρας του έξω από τα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ)