Η “βραδιά του Ερευνητή” στο Δημαρχείο της Πάτρας

24/09/2025 | 10:53

Είναι ώρα για πειράματα και φέτος, στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας, στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή», μιας γιορτής της Επιστήμης που διοργανώνεται για 19η χρονιά από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αυτή την Παρασκευή, 26 Σεπτέμβριου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, ο προαύλιος χώρος του νέου Δημαρχείου θα μεταβληθεί σε εργαστηριακό  χώρο  πειραμάτων. 

Ερευνητές και επιστήμονες θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον μαγευτικό κόσμο της έρευνας. 

Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 300 περίπου πόλεις της Ευρώπης, είναι να φέρει πιο κοντά το ευρύ κοινό –και ειδικά τους μαθητές– με την ερευνητική κοινότητα, αναδεικνύοντας το σημαντικό έργο των επιστημόνων αλλά και την ανθρώπινη πλευρά τους. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και προσκαλούνται όλοι, μικροί και μεγάλοι, να παραβρεθούν για να γνωρίσουν από κοντά την πρόοδο της επιστήμης και να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα: «Ας Φροντίσουμε τη Θάλασσα και τα Νερά μας».

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια που θα στηθούν και τα πειράματα που θα γίνουν, δίνονται από το Πανεπιστήμιο Πατρών που έχει την ευθύνη της εκδήλωσης στο: 

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: 53χρονος “έφυγε” στη δουλειά του

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μάζη

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση στην Εθνική – Τούμπαρε αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

Πάτρα: Επίδοξοι διαρρήκτες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω – Έμπαιναν σε σπίτι

Πάτρα: Απίστευτο τροχαίο πίσω από το νεκροταφείο! Τα οχήματα κατέληξαν στο πεζοδρόμιο! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θρήνος για την Ελένη Σπυροπούλου – Tζέμα

57χρονος νεκρός σε κυνήγι αγριογούρουνου – Πυροβολήθηκε από άλλο κυνηγό από τον Πύργο