Η Βαγδάτη διώχνει από το κοινοβούλιο όλους του Κούρδους βουλευτές

03/10/2017 | 16:46

Το Ιρακινό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε την Τρίτη πως προχωρά στην αναστολή της ιδιότητας του μέλους σε όσους βουλευτές προέρχονται από την περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με τα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak.

Πρόκειται για μια ενέργεια κλιμάκωσης που δείχνει πως η κυβέρνηση του Ιράκ είναι αποφασισμένη να σκληρύνει την στάση της απέναντι στην περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν που με το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας με ποσοστό 90%.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν τω μεταξύ δήλωσε την Τρίτη, πως η Άγκυρα θα επιβάλλει περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος των Κούρδων του Ιράκ αν δεν κάνουν πίσω στο θέμα της ανεξαρτησίας τους.

ΤΩΡΑ – Πάτρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κορυτσάς – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)

Ελεάννα Παπαϊωάννου: «Η Γλυκερία είναι τεράστια τραγουδίστρια και θεωρώ άδικο αυτό που έγινε»

Οι δημοκρατίες ξέρουν ακόμα να πολεμούν

Ολυμπιακός: Sold out στα διαρκείας, κυκλοφορούν άλλα 400 από την ΚΑΕ!

Λάμπρος Φισφής: «Χρησιμοποιώ πολλές ατάκες της καθημερινότητάς μου στην σειρά “Έχω παιδιά”»

Πηχτός τραχανάς με αυγό μάτι

Πύργος: Αστυνομικοί απέτρεψαν αυτοκτονία στο… παρά 1

Marseaux: «Πονάει ακόμα η απώλεια της μητέρας μου αλλά έμαθα να βρίσκω την ισορροπία – Ήταν και είναι το πρότυπό μου»