Η τρομακτική «σύμπτωση» της μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ο θάνατος της 16χρονης Νεφέλης!

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ο θάνατος από μηνιγγίτιδα ενός 20χρονου φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) πως αναβάλλει την εξεταστική, τη στιγμή που έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος όλων των στενών επαφών, έχει χορηγηθεί προληπτικά χημειοπροφύλαξη σε άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με το κρούσμα και έχει γίνει απολύμανση όλων των χώρων της Σχολής του φοιτητή.

Το περιστατικό έχει θορυβήσει τους γονείς και φέρνει ξανά στο προσκήνιο την επικινδυνότητα της διεισδυτικής μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου από οροομάδα Β.

  • Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιανουαρίου του 2024 18χρονος πρωτοετής φοιτητής, του Τμήματος Μηχανολόγων και Ναυπηγών Μηχανικών, νοσεί και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση και τελικά καταφέρνει να βγει νικητής από τη μάχη μήνες αργότερα.
  • Στις 21 Φεβρουαρίου 2024, ηχεί εκ νέου συναγερμός για την 20χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών που καταρρέει μπροστά στους συμφοιτητές της. Μεταφέρεται σε κρίσιμη στη ΜΕΘ και μετά από 20 μέρες εμφανίζει σοβαρές επιπλοκές (γάγγραινα). Μεταφέρεται στο ΚΑΤ και τον Απρίλιο υποβάλλεται σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων της.
  • Επίσης, στις 4 Δεκέμβριο του 2024, τη μάχη για τη ζωή της χάνει 16χρονη Νεφέλη, μαθήτρια στην Πάτρα, που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά. Η μαθήτρια, που έδινε μάχη για τη ζωή της επί ενάμιση μήνα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”, υπέκυψε τελικά μετά από σοβαρή λοίμωξη από μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β. Η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί μετά από λιποθυμία που υπέστη σε χώρο του 2ου και 6ου ΕΠΑΛ, και οι γιατροί είχαν διαγνώσει την επικίνδυνη ασθένεια.

“Διαβολική σύμπτωση”… στα τρία περιστατικά των φοιτητών, το γεγονός ότι σημειώθηκαν σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο και μέσα στην εξεταστική, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Από την Ανθούπολη ο 46χρονος με το “καζίνο”! Από ποιους Πατρινούς επιχειρηματίες άρπαξε 270.000 ευρώ

Πάτρα: Μεγάλη ποσότητα χασίς σε σπίτι γνωστού επαγγελματία – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί, πώς σχετίζεται με τις προ ημερών έρευνες για ναρκωτικά και όπλα

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας

Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην περιοχή Θεριανού με δύο νταλίκες – Ένας τραυματίας – Διακοπή κυκλοφορίας ΦΩΤΟ

Οριακή νίκη Κατσιγιάννη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας – Ένσταση από Κουνάβη για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

Πάτρα – Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους και εγγύηση ο επιχειρηματίας για τα ναρκωτικά – Εμφανίστηκε στην Ανακρίτρια ο γιος και “τα πήρε όλα πάνω του”