Η τραγική εικόνα της Πάτρας

17/10/2024 | 10:45

Η Πάτρα παραμένει μία πόλη όχι μόνο μίζερη, εσωστρεφής και σε συνθήκες παρακμής  αλλά κυρίως μία πόλη αφιλόξενη για τον ίδιο τον δημότη. Η λέξη καθαριότητα μάλλον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της Δημοτικής Αρχής.

Με το άλλοθι της ελλιπούς χρηματοδότησης και στελέχωσης των ΟΤΑ, η Δημοτική Αρχή νίπτει τας χείρας της.

Το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Γιατί τραγικό είναι να διαβιώνεις δίπλα σε εστίες μόλυνσης. Τραγικό είναι πεζόδρομοι να βρίσκονται σε κακή κατάσταση ή να αποτελούν χώρο στάθμευσης δίτροχων οχημάτων (Γεροκωστοπούλου, Ραδινού κ.α.). Τραγικό είναι να διαβιώνεις δίπλα σε εύφλεκτους χώρους κλαδεμάτων και μπαζών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τραγικό είναι τα έργα που είναι εν εξελίξει να μην τελειώνουν και να αποτελούν αίτιο τραυματισμών για τους διερχόμενους. Τραγικό είναι να διαβιώνεις δίπλα σε πλατείες που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και από χώρο αναψυχής να έχουν μετατραπεί σε στέκια περιθωριακών και επικίνδυνων στοιχείων. Τραγικό είναι να διαπιστώνεις καθημερινά την  απαράδεκτη εικόνα του θεάτρου Απόλλων ή των συντριβανιών της πλατείας Βασιλέως  Γεωργίου Α.

Αν συλλέξει κάποιος τις φωτογραφίες που αναρτώνται κατά καιρούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η θλίψη είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί.

Έπεται όμως μια απορία: Γιατί με τις ίδιες συνθήκες υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης άλλοι Δήμοι έχουν καλύτερη εικόνα;

Είναι θέμα ανικανότητας; Γιατί αν έχουμε ανίκανη Δημοτική Αρχή τότε η τραγωδία θα παραμείνει για άλλα τέσσερα χρόνια.

* Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων και της δημοτικής παράταξης “Πάτρα Ενωμένη”

 

 

Παγωτό καρπούζι
21/08/2025 | 01:32

Αχαΐα: Φωτιά στο Λιβάρτζι Καλαβρύτων – Μήνυμα του 112, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Θλίψη για το θάνατο 22χρονου Πατρινού σε τροχαίο στην Κέρκυρα – Ήταν γιος γνωστού προπονητή στίβου

Αιτωλοακαρνανία: Επικίνδυνη πυρκαγιά, τι γίνεται στην Ιόνια Οδό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια μετά από σοβαρό τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 21χρονος οδηγός της μηχανής πήγε να καταθέσει υπέρ του 25χρονου, αλλά συνελήφθη για εμπρησμό – Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ

Ένας από τους κορυφαίους Αχαιούς αθλητές είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στην Πλαζ

Πάτρα: “Έφυγε” ένας υπέροχος άνθρωπος – Συγκίνηση για τον συνταξιούχο υπάλληλο και παλιό αθλητικογράφο Νίκο Νικολάου

Πάτρα: Νέα προθεσμία πήρε ο 25χρονος που συνελήφθη για φωτιά στο Γηροκομειό – Την Δευτέρα στον Ανακριτή, κατέρρευσε ο πατέρας του έξω από τα Δικαστήρια (ΦΩΤΟ)