Η Σία Αναγνωστοπούλου για καταλήψεις: Δεν μπορούν να αποτελούν ποινικό αδίκημα

02/03/2016 | 22:22

«Οι καταλήψεις δεν μπορούν να αποτελούν πειθαρχικό αδίκημα και εν τέλει ποινικό αδίκημα» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, σε ερώτηση σχετικά με τη δίκη 11 φοιτητών που συνελήφθησαν ύστερα από κινητοποιήσεις.

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα διαφοροποιήσω λίγο την ατζέντα και θα κάνω μια ερώτηση στην κυρία Αναγνωστοπούλου. 10 Μαρτίου έχει οριστεί η εξ αναβολής δίκη για τους 12 φοιτητές που διώκονται για τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νόμο 4009. Ως πανεπιστημιακός είχατε ταχθεί υπέρ των φοιτητών. Σήμερα ισχύει η ίδια άποψη από τη θέση που είστε;

Σ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και ως πανεπιστημιακός και από τη θέση που είμαι γιατί δεν έχω χάσει την ιδιότητα του πανεπιστημιακού, ισχύει απολύτως αυτή η άποψη. Βεβαίως και δεν θέλω και από αυτή τη θέση που είμαι να εμπλακώ στη δικαιοδοσία της δικαιοσύνης. Είναι άλλο το έργο της δικαιοσύνης. Αυτό όμως που θέλω να πω και από αυτή τη θέση, αλλά και ως πανεπιστημιακός, είναι ότι οι καταλήψεις δεν μπορούν να αποτελούν πειθαρχικό αδίκημα και εν τέλει ποινικό αδίκημα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα προσωπικά, αλλά θεωρώ και για την ηγεσία του Υπουργείου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτονοήτως.

Σ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτονοήτως. Άρα λοιπόν αυτή τη θέση που είχα πριν, την έχω και τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν δεν ήμουνα σε αυτή τη θέση θα ζήταγα να πάω μάρτυρας στο δικαστήριο, για παράδειγμα.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ