Η πλοίαρχος Καρόλα Ρακέτε έφυγε από την Ιταλία

19/07/2019 | 19:53

Η πλοίαρχος του Sea-Watch 3, η Γερμανίδα Καρόλα Ρακέτε, η οποία διώκεται στην Ιταλία επειδή ελλιμένισε το πλοίο της για να αποβιβάσει τους μετανάστες που είχε διασώσει, παρά την απαγόρευση των ιταλικών αρχών, αναχώρησε από τη Σικελία και επιστρέφει στη Γερμανία.

Η 31χρονη πλοίαρχος είναι “καθ’ οδόν για τη Γερμανία”, είπε ένας εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Watch. Δεν διευκρίνισε όμως ούτε το πότε, ούτε το πού θα πάει η Ρακέτε, “για λόγους ασφαλείας”.

Η Ρακέτε κατέθεσε την Πέμπτη επί τρεις ώρες στην εισαγγελία του Αγκριτζέντο για την υπόθεση για την οποία διώκεται.

Η σύλληψή της από τις ιταλικές αρχές προκάλεσε κύμα συμπαράστασης και μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε το ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ για τα δικαστικά της έξοδα και για τη συνέχιση της δραστηριότητας της οργάνωσης Sea-Watch, που πλέον χρειάζεται ένα καινούριο σκάφος. Το κοινοβούλιο της Καταλονίας και ο δήμος του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να την παρασημοφορήσουν.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)