Η «Πηνελόπη» έφερε πάνω από 16.200 κεραυνούς!

02/12/2018 | 18:36

Η κακοκαιρία «Πηνελόπη» για περίπου μία εβδομάδα, από την Κυριακή 25/11 έως την Παρασκευή 30/11/2018, έφερε κακοκαιρία παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα, το «θερμό» και το «ψυχρό».

Το «θερμό πρόσωπο» της κακοκαιρίας μας απασχόλησε από την Κυριακή 25/11 μέχρι την Τετάρτη 28/11, όπου σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στα δυτικά, θυελλώδεις νοτιάδες και συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ το «ψυχρό πρόσωπο» από το απόγευμα της Τετάρτης 28/11 έως και την Παρασκευή 30/11, με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια με μεγάλα ύψη βροχής στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ταυτόχρονα, επικράτησαν πολύ θυελλώδεις βοριάδες, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Αθροιστικό ύψος βροχόπτωσης, όπως καταγράφτηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σημαντικά ήταν τα ύψη βροχής στην Κρήτη, όπου στην Ασή Γωνιά Χανίων κατεγράφησαν 428 mm, στο οροπέδιο Ασκύφου 335.4 mm και στο Σέμπρωνα Χανίων 294.4 mm.

Επίσης, έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα, όπως καταγράφτηκε από το Σύστημα Εντοπισμού Κεραυνικής Δραστηριότητας ΖΕΥΣ, με πάνω από 16.200 κεραυνούς σε διάστημα 6 ημερών και αποτυπώνεται στον παρακάτω χάρτη.

Πηγή: iefimerida.gr 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»